Zamieszczone przez Evil
[O2] zasłanianie "kartonem" chłodnicy na zimę
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaja jadę o 6 rano i mam powtarzalną trasę
ja to widzę tak, że przez takie różne manewry silnik się szybciej lub wolniej nagrzewa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Evilna drodze do roboty, nie masz żadnych świateł,przejść dla pieszych? skuterów i innych wolniejszych do wyprzedzenia? nie ma dróg poprzecznych gdzie może ktoś wyjechać i musisz zwolnić z 80 do 60 i zredukować, podnieść obroty i znowu wrócić do prędkości poprzedniej...
po prostu jest pusto
Zamieszczone przez Evilja to widzę tak, że przez takie różne manewry silnik się szybciej lub wolniej nagrzewasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Przyznaje -23 zmusilo do kartonika w O2 i terracanie zmiana na plus, codzienna trasa poranna pierwsze 10 km na zimno i jest niezle:
O2 polowa trasy temperatura przekroczyla 70' wczesniej 50' u celu prawie 90' wczesniej 70'
terracan 2,9 wieksza roznica dobrze cieple z kratek polowa drogi, wczesniej letnie u celu trasy temperatura 2 kreski wyzej.O2 4x4
UZALEŻNIONY OD 4x4
Komentarz
-
-
Dziś założyłem 3 kawałki styropianu na chłodnicę. 2 zasłaniają do końca zderzaka, natomiast jeden kawałek zamontowałem do grilla i przywiązałem sznurkiem ale strasznie kijowo to wygląda...
Macie jakiś pomysł do czego przymocować ten styropian w górnej części chłodnicy? (ok. 1/3 od góry)
A i zauważyłem dużo szybsze nagrzewanie silnika, wskazówka drgnęła po ok. 1,5km gdzie wcześniej dopiero przy 3km ruszyła się w górę.
Komentarz
-
-
Bialy, A masz styropian samogasnący ?.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
hehe ... a jaki zwrot w ankiecie - coraz wiecej osob glosuje na 'tak'...
w dieslu zalozylem (srytytkami) oslone na wlot pod zderzakiem i poprawa zauwazalna. plyn szybciej osiaga 90C (olej tezszybciej dochodzi do 60C, ale nie tak szybko jak bym chcial) zauwazylem tez ze wolniej stygnie na postoju (tankowanie na Torunskiej) - temp oleju zamiast do 60C spadla do jakichs 68C.
mam wrazenei ze ta 'dolna' oslonka ogranicza oplyw powietrza w dolnych partiach silnika. i o to chyba chodzi. w planach estetyczna demontowalna oslonka z plexi, tylko nie mam czasu zeby jej dokonczyc...kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Evilpamiętajmy że nigdy nie mamy takich samych odcinków do pracy z pracy
Komentarz
-
Komentarz